• Марка: Oticon - Дания

Цифров слухов апарат Oticon К-50

460,00 лв. 480,00 лв.

К-50 е входящо ниво цифров слухов апарат (базов), който притежава качествата на съвременната модерна технология за обработка на звука. Макар че К-50 се счита за базов модел поради икономичната си цена, той прави важните за вас звукове и говорната реч ясни и разбираеми, дори за хората с тежка до дълбока слухова загуба. Слуховата загуба създава проблеми в социалния ни живот, работата и дори в семейния ни живот, което превръща стандартните ситуации в много по-трудни и затормозяващи. Тя ни изолира от разговорите и оставаме често встрани. Ето защо К-50 би бил отличен избор за хората, които имат нужда от по-силни и по-ясни звукове без никакво изкривяване, срещащо се често при други слухови апарати.

К-50 притежава модерна технология, която потиска микрофонията още преди да сте я чули. Притежава функции, които помагат да се фокусираме върху говорната реч, да я чуваме по-ясно и да разпознаваме посоката, от която идва. При по-умерена слухова загуба можем да ползваме Corda Thin Tube, която позволява слухопротезиране тип "отворено ухо". Това ще ни помогне да чуваме по-комфортно без използване на индивидуална отливка, която понякога създава усещането за заглъхналост като при излитане със самолет.

К-50 е наличен като изработен по индивидуална мярка вътреушен слухов апарат (CIC/ITC/ITE) и като готов за ползване задушен вариант. Задушният вариант на К-50 в зависимост от слуховата загуба има три модела: К-50 Corda Thin Tube, K-50 BTE и К-50 Power. Всички модели както вътреушни, така и задушни не притежават безжични функции. К-50 има 4 канала, 4 програми и бутон за регулиране силата на звука. Задушните модели се захранват с батерия цинк-въздух, размер 13. Животът на батерията е средно 215 часа.

 

СПЕЦИАЛНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

 

Open Ear Acoustics: Слухопротезиране тип "отворено ухо". Специален дизайн и технология, които елиминират запушването на ухото, без да това да причинява възникване на микрофония.

Nano Coating: Нанопокритие на задушните модели К-50 за защита от влага и замърсявания. Специалното покритие защитава вашия слухов апарат при изпотяване и дори при инцидентинти намокряния, напр. внезапен дъжд. Нанопокритието придава допълнителна устойчивост на слуховия апарат и предпазва важната електроника от влага и намокряне.

Noise Management: Воденето на разговор в шумна среда е сложна ситуация за хората със слухови проблеми. Когато по време на разговор има страничен фонов шум, много трудно се разграничава говорът и съответното съдържание на водения разговор. Благодарение на системата Noise Management автоматично намалява заобикалящия ни шум в полза на говора.

Dynamic Feedback Cancellation (DFC2): С тази функция при К-50 вече няма да се притеснявате от така притеснителното "пищене" на вашия слухов апарат, което може да причини дори болка. Функцията DFC2 сработва още преди да сте разбрали, че са възникнали условия за микрофония. Тук става въпрос не просто за потискане на звукове, които приличат на пищене, а за модерна технология и най-нови технологии за дигитална звукова обработка.

Surround, Split, Full Directionality: Това са три режима на работа на микрофоните в зависимост от вашите предпочитания в конкретна ситуация, които се сменят ръчно. Те се състоят в това как се обработват заобикалящите ви шумове и какво предпочитате да чувате в момента.

Слухови програми: Наличен е избор от четири програми в зависимост от ситуацията, което става ръчно чрез натискане на програмния бутон.

Икономичност: К-50 е изключително икономичен слухов апарат, който ви предлага всички предимства на най-модерните технологии, които няма да намерите в нито един от другите бюджетни модели.

Характеристики
Характеристики
Задушни слухови апарати (BTE)
Oticon K-50
Базов клас
Oticon K-50