Общи условия за ползване

Условия за ползване

 
Драги Клиенти, моля прочетете и се запознайте с настоящите Условия за ползване на онлайн магазин Сониотон - www.sonioton.com.
 
1. ОБЩИ УСЛОВИЯ
 
Настоящите Общи условия представляват правно споразумение със задължителна, обвързваща сила между онлайн магазин Сониотон и потребителите във връзка с услугите, предлагани от Сониотон ООД. С разглеждането на страниците, натискането на обектите или връзките, разположени на страниците на shop.sonioton.com, Вие се съгласявате, приемате и се задължавате да спазвате тези Условия за обслужване. 
 
Онлайн магазин Сониотон е собстевност на фирма "Сониотон" ООД и на дъщерната фирма "СЛУХОВИ АПАРАТИ ПЛОВДИВ" ЕООД, ЕИК 200753078, АДРЕС НА УПРАВЛЕНИЕ: ГР. ПЛОВДИВ, УЛ. ГУСТАВ ВАЙГАНД № 11.
 
"СОНИОТОН" ООД е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, със седалище и адрес на управление:
Пловдив, ул. Густав Вайганд № 11
ЕИК:  115951182;  ДДС номер: BG115951182
 
"СЛУХОВИ АПАРАТИ ПЛОВДИВ" ЕООД е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, със седалище и адрес на управление:
Пловдив, ул. Густав Вайганд № 11
ЕИК:  200753078;  ДДС номер: НЯМА РЕГИСТРАЦИЯ ПО ЗДДС
 
 
"СЛУХОВИ АПАРАТИ ПЛОВДИВ" ЕООД притежава удостоверение за регистрация в Агенцията за хора с увреждания №582/27.07.2018 г.
 
2. ЛИЧНИ ДАННИ
 
Сониотон ООД съвместно обработват и предприемат мерки за защита на личните данни на потребителите съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни. Потребителите се съгласяват, че Сониотон ООД и/или Слухови апарати Пловдив ЕООД имат право да обработват личните им данни във връзка с използването на услугите на уебсайта. За да Ви обслужваме и изпълняваме Вашите поръчки е необходимо приемането на следните данни: 
 
- име и фамилия
- e-mail
- телефон за връзка
- адрес за фактура и доставка
- пощенски код
 
Впоследствие имате възможност да коригирате тези данни от Вашият личен профил.
 
Данните, които ще получим при поръчката, регистрацията или разглеждането на страниците, ще бъдат използвани единствено за Вашето обслужване – приемане и изпълнение на поръчки, Абонамент за новини, връзка с Вас в случай на проблеми, свързани с поръчката и подобряване на обслужването на Сониотон ООД. Ние гарантираме, че тези данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните. Потребителите, абонирани за Абонамента за новини, могат да прекратят абонамента си по всяко време от връзката, разположена в края на всяка новина.
Вашият потребителски профил може да бъде изтрит от системата на Сониотон ООД заедно с прилежащите към него данни при желание от Ваша страна.
 
В случай, че желаете да получите разходоправдателни документи като фактура, касова бележка и приемно-предавателен протокол за финансирани от Социално подпомагане медицински изделия, ще трябва да ни предоставите трите си имена, ЕГН, адрес, номер на лична карта, дата на издаване, от кое МВР е издадена.
 
3. ВАШАТА ПОРЪЧКА
 
Всяка поръчка на продукт или услуга през системата на Сониотон ООД е свързана със задължение за плащане по избран от Вас начин на плащане. Поръчки приемаме 24 часа в денонощието, също и в почивните дни и в дните на официалните празници. В процеса на поръчка, имате възможност да видите продуктите, които купувате и техните цени, Вашите имена, e-mail, телефон, адрес, пощенски код, начинa на доставка и начина на плащане. След приключване на поръчката и ако това е първата Ви поръчка на посочения телефон ще получите обаждане от нас с потвърждение на същата информация. Състоянието на текущата, както и на предишни поръчки, можете да следите от Вашия личен профил.
 
4. ЦЕНИ
 
Всички цени са в лева с включен ДДС. Цените на продуктите са показани без цената за доставка, за която можете да се информирате от следната страница: www.sonioton.com или да получите информациа за нея в процеса на поръчка.
 
5. ПРОБЛЕМИ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА
 
Въпреки че се стремим да изпълняваме всички поръчки с точност, изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини: 
 
1. Правим всичко възможно да разполагаме с наличност и да обновяваме наличностите своевременно, но е възможно някой от поръчаните продукти да не е наличен; в този случай ще се свържем с Вас в най-кратък срок по телефон или с email съобщение
2. Избрали сте "Плащане с карта" или Paypal, но не е извършено плащане или има забавяне на плащането.
3. Посочили сте грешни или непълни данни за доставка -  имена, адрес, телефон, пощенски код.
 
При несъответствие между получените и поръчаните продукти или възникване на неточност по наша вина, ще поемем разходите по последващо връщане и замяна на несъответстващите продукти. При невъзможност за доставка не по вина на Сониотон ООД (не се намирате на посочения адрес или не отговаряте на обажданията на доставчика), вашата поръчка ще бъде върната при нас докато се свържем с вас.
 
6. ПЛАЩАНЕ

Предлагаме 3 начина за плащане:

1. Плащане при доставка: при получаване на поръчката, плащате на куриера.
2. Плащане при получаване от наш магазин: плащате на място в наш магазин, при получаване на поръчката.
3. Плащане с кредитна карта и Paypal: плащате в процеса на поръчката.
 
7. ДОСТАВКА И ПОЛУЧАВАНЕ НА ПРОДУКТИ
 
1. Доставка на адрес: избира се в процеса на поръчка след попълване на точен адрес, имена, пощенски код, предпочитана дата на доставка и допълнителни инструкции.
2. Получаване на място в Център по слухопротезиране -  Сониотон ООД: избира се в процеса на поръчка след като изберете предпочитана дата и час на получаване.
 
8. ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА И ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТИ
 
Можете да върнете закупените от нас продукти без причина за връщане в рамките на 14 дни от датата на закупуването при следните условия: 
           - Продуктите да са в оригиналната си опаковка
           - Да няма следи от употреба, нарушен вид или зацапване
           - Да включите оригиналната фактура или поръчка, с която сте получили продуктите (с вашата поръчка ще получите придружаващ документ - фискален бон при плащане при доставка или фактура по ваше желание)
           - Разходите по връщането на продуктите са за Ваша сметка
 
Можете да замените продуктите с други или да възстановим стойността им, ако не желаете замяна. Възстановяваме стойността на продуктите, без стойността на доставката. Всички суми, платени при доставка или на място, възстановяваме само по банков път на Ваша лична сметка в срок до 14 дни от датата, на която сте ни уведомили за Вашия отказ от поръчка. Всички суми, платени с дебитна/кредитна карта, възстановяваме на същата сметка (карта), от която е извършено плащането.
 
Адрес за връщане на продукти:
СОНИОТОН ООД 
бул. Руски 13, офис № 40
Пловдив 4000
 
 
9. РЕКЛАМАЦИИ И ВЪПРОСИ КЪМ НАС
 
 
Моля, свържете се с нас на телефон +359 888 33 11 00, за да обсъдим всякакви въпроси, свързани с продуките или услугите, предоставяни от Сониотон ООД. Може да се свържете с нас и по имейл: yana.popova@sonioton.com.
 
10. СЪДЪРЖАНИЕ НА САЙТА И АВТОРСКИ ПРАВА
 
Уебсайтът съдържа авторски материали и текстове, изображения, графични лога, графики, лога на търговски марки, бази данни и софтуер, които са собственост  или са лицензирани от Сониотон ООД, или Сониотон ООД е поискала разрешение за ползването им и са  защитени от българските и други приложими закони и конвенции за авторски, сродни и други права върху интелектуална собственост.  Възпроизвеждането на съдържанието, на уебсайта и/или  който и да е негов елемент, обект на интелектуална собственост,  може да се извършва само и единствено с писменото съгласие на Сониотон ООД или на неговите праводатели. Използването на услугите и на уебсайтa не предоставя на потребителите каквито и да е права върху обектите на интелектуална собственост в цялост, нито върху която и да е част от тях.